De New Holland TL5 toegankelijke tractor: primeur voor Brazilië


De (volgens New Holland, red.) eerste toegankelijke tractor ter wereld zal boeren met een handicap aan de onderste ledematen helpen zelfstandig op het land te werken.

De TL5 ‘Acessível’, geproduceerd in Curitiba, Brazilië, werd gecreëerd in samenwerking met de inclusieve mobiliteitsbedrijven Elevittá, Arteprima en Senai uit São Leopoldo (deelstaat Rio Grande do Sul).

Fernando Dalmolin, een klant van New Holland, werd in 2022 getroffen door een vallende boomstam en bracht 60 dagen in het ziekenhuis door. Hij werd geopereerd en kreeg een ernstige infectie, waardoor hij verlamd raakte. Vastbesloten om zijn werk in het veld voort te zetten, was Fernando verheugd betrokken te kunnen zijn bij de ontwikkeling en release van de TL5 Acessível.

Uit een recent nationaal gezondheidsonderzoek blijkt dat er in Brazilië 7,8 miljoen mensen zijn met een handicap aan de onderste ledematen. Veel van deze mensen leven in plattelandsgemeenschappen en zouden van deze innovatie kunnen profiteren.

“Met de lancering van deze toegankelijke tractor willen we mensen stimuleren hun eigen kracht te vinden. Het gaat er niet alleen om nieuwe technologie beschikbaar te maken op de markt voor landbouwmachines, maar ook om mensen met een beperking in staat te stellen hun beroep onafhankelijk uit te voeren”, aldus Paulo Máximo, directeur commerciële marketing voor New Holland Agriculture Latin America.

Tekst en foto’s © 2023 CNH Industrial N.V.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *