BAM, Dura Vermeer, Heijmans en Versluys vergroten aandeel in Millenaar & Van Schaik

Hyzon HyMax 250
Asfalttransportbedrijf Millenaar & Van Schaik Beheer heeft in BAM Infra Nederland een nieuwe aandeelhouder gevonden die voor 17% instapt in het bedrijf. Aandeelhouders Dura Vermeer, Heijmans en Versluys Groep hebben hun aandeel daarnaast vergroot naar 17%. Hierdoor hebben de vier bouwers een gelijk belang in het transportbedrijf. Het management behoudt het overige derde van de aandelen. Over de transactie worden geen financiële details bekendgemaakt.
Volvo FMX 3rd gen
Als één van de grootste transporteurs van asfalt in Nederland speelt Millenaar & van Schaik een vooraanstaande rol in de transitie van fossiel naar duurzaam transport. Daarvoor innoveert en investeert het bedrijf in elektrisch aangedreven vrachtwagens en maakt het gebruik van de duurzamere Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) brandstof. Dit sluit aan bij Dura Vermeer haar Op naar Net Zero-doelstelling. Pieter Niemantsverdriet, directeur bij Dura Vermeer Infra Participaties: “Wij zetten volop in op emissievrij bouwen. Daar past Millenaar & van Schaik goed bij met een wagenpark waarvan al bijna 20% elektrisch is. Met het vergroten van ons belang in dit bedrijf zetten we een volgende stap in het emissievrije transport van bouwmaterialen. We zijn concreet betrokken bij de duurzame ambities van Millenaar & van Schaik die zich weer door vertalen naar onze projecten.”
Hyzon HyMax 250
Investeren in emissievrije bouwplaatsen
Alle vier de bouwbedrijven investeren in het realiseren van emissievrije bouwplaatsen. Door samen te werken en te investeren in het asfalttransportbedrijf, reduceren zij de CO2-uitstoot van het transport van en naar de bouwplaats bij de projecten waar zij asfalt nodig hebben.
Volvo FMX 2nd gen
Op naar Net Zero
Het doel van Dura Vermeer is om de CO2-uitstoot naar nul terug te brengen. Dit geldt zowel voor haar eigen uitstoot als voor die in haar keten. Veel van de CO2-uitstoot is afkomstig van emissies van onze opdrachtnemers en leveranciers. De komende jaren zetten ze vol in op de opgave om samen met hen deze uitstoot naar beneden te brengen. De samenwerking met asfalttransportbedrijf Millenaar & van Schaik is daar een mooi voorbeeld van. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan ze samen ‘Op naar Net Zero’.
Scania G420
Gebaseerd op tekst van Dura Vermeer. Foto’s zijn archieffoto’s en reflecteren niet de huidige situatie van het wagenpark van Millenaar & van Schaik.
Scania P410
Scania G440
MAN TGS 2nd gen
GINAF M4345-TS
Scania 114
Scania P380
GINAF X5250-TS
Scania G410

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *