Hoogwout neemt verkoopactiviteiten Salvage Container over


Hoogwout berging neemt per 1 februari aanstaande de verkoopactiviteiten van Salvage Container uit Goes over. Hiermee wordt Hoogwout het verkooppunt van salvagecontainers voor binnen en buitenland.

Elektrische voertuigen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het gebruik daarvan groeit! Dit verhoogt de kans dat elektrische voertuigen bij calamiteiten of ongevallen betrokken zijn. En dat is niet zonder risico. Want batterijen van elektrische voertuigen zijn lastig te blussen.

Het gebruik van een salavagecontainer ook wel dompelcontainer genoemd is voor zowel de brandweer als bergingsbedrijven vrij eenvoudig. Het effect van de salvagecontainer hangt natuurlijk samen met hoe goed het water het accupakket van het voertuig kan bereiken. Maar uit de ervaring van de verschillende hulpdiensten blijkt dat plaatsing van een voertuig in een salvagecontainer bijna altijd de beste methode is, om ontbranding van een elektrisch voertuig na een calamiteit te voorkomen.

Aangekomen op de plaats van bestemming kan de dompelcontainer met daarin het voertuig op ieder gewenste locatie gezet worden. Uiteraard is het ook bij stalling belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een mogelijke herontbranding of thermal runaway. Plaats de salvagecontainer altijd buiten en bij voorkeur afgeschermd met bijvoorbeeld brandwerende schermen. Het is belangrijk om rondom voldoende ruimte vrij te houden. Dit voorkomt in geval van nood de kans op overslag van de brand en het geeft de brandweer de ruimte om hun bluswerk goed en veilig te doen.

Foto’s en uitleg containers via salvagecontainer.com

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *