Hoekstra Truck & Trailer Service leverde prachtige Volvo FH16 aan TN Slopen & Saneren af


Afgelopen vrijdag heeft Hoekstra Truck & Trailer Service uit Grou deze prachtige Volvo FH16 afgeleverd aan TN Slopen & Saneren. De 8×2 truck is uitgerust met dat wat nu nog de dikste motor is, met maar liefst 750 pk. het GVW van de truck is 37 ton, meestal zal er een Floor tandemas aanhangwagen uit 2005 achter hangen. Maar als de 4-assige dieplader die het bedrijf heeft er incidenteel ook achter hangt zal de truck daar geen enkel probleem mee hebben!

Het door LVS uit Leeuwarden geleverde vierassige chassis is door Volvo af-fabriek zo gebouwd, dus zonder tussenkomst van ombouwers. Van het tridem stel is de voorste as elektronisch gestuurde voorloopas, daarna volgt een aangedreven naafreductieas en de achterse as is een ongestuurde niet aangedreven liftas. De 30-tons VDL haakarm is opgebouwd door P. de Haan onderhoud en reparaties uit Bolsward, die zich zelf steeds meer op de kaart zet als specialist in dit soort opbouwen.

De Volvo is een uitbreiding op het wagenpark, waar ook al een andere vierassige FH deel van uit maakt, net als onder andere een vijftal Volvo kranen. De andere Volvo FH is inmiddels 8 jaar oud maar blijft in gebruik bij het bedrijf. Er is voor de lage slaapcabine gekozen vanwege het lagere profiel in vergelijking met een Globetrotter uitvoering. Op sloopterreinen kan de lagere voertuighoogte nog wel eens van pas komen. Daarnaast vindt men dit type cabine ook beter ogen wat, hoewel subjectief, niet onbelangrijk is. Met mooi materieel werkt het nu eenmaal prettiger!

De Volvo is afgebouwd, voorzien van accessoires en verlichting door Hoekstra Truck & trailer service uit Grou. De accessoires zijn geleverd door Go-in-style en SFS Truckdesign. De realisatie van het totale project waarin in drie leveranciers (HTTS, LVS en P. de Haan) intensief hebben samengewerkt heeft in totaal zo’n 2 maanden in beslag genomen.

TN Slopen & Saneren
TN Slopen & Saneren gevestigd in Joure. Het bedrijf heeft Noord-Nederland als werkgebied en richt zich op alle voorkomende sloopwerkzaamheden en asbest sanering. Het bedrijf telt inmiddels 30 werknemers. De directie bestaat uit Tjitte Noppert en Marijn Castelijn. Beide heren hebben jarenlange ervaring in de sloop- en asbestbranche. ‘Kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid’ staan hoog in het vaandel. TN verzorgt niet alleen het fysieke werk van het slopen en saneren, maar ontzorgt ook op het gebied van regelwerk. Omdat ieder project anders is, is men een specialist op maatwerk en wordt altijd een passende oplossing gevonden.

Hoekstra Truck & Trailer Service
Hoekstra Truck & Trailer Service is een universeel en onafhankelijk bedrijf. Je kunt in Grou terecht om trucks, trailers en meeneemheftrucks te laten onderhouden en repareren, maar ook voor het vervangen en-of repareren van banden, hydraulische systemen en mobiele koeling / verwarming. Als dealer van Terberg meeneemheftrucks en van Hool industriële voertuigen kan HTTS adviseren in de aankoop van opleggers, aanhangers en meeneemheftrucks.

Van links naar recht: Tsjeard De Vries, Johan Hoekstra (beiden HTTS), Tjitte Noppert, chauffeur Alex-Paul Leenstra en Marijn Castelijn (allen TN Slopen & Saneren)

Met dank aan Reinder Meijer voor de foto’s en HTTS voor de informatie!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *