Het DAFje van Van Tuijl – Erwin Visser

Tekst en foto’s Erwin Visser

Eigenlijk is het een herinnering die elk jaar terugkomt en reacties blijft maken.
Het Dafje van Tuijl Nieuwaal op YouTube staat ook menig filmpje van de zwaar torderende cf die in 2011 de complete achteras er onderuit reed. Dat was volgens mij ook 1 van de eerste jaren dat het Dafje op de baan kwam in Almkerk.
2011 was ik wat drukker met de BadBull en had er geen foto’s terwijl het toch best spectaculair was. 2011 was voor mij ook het eerste jaar dat ik een paar keer langs de banen stond.
In 2012 was ik wat meer gedreven en leerde meer teams kennen en stond hele wedstrijden plaatjes te maken. Zoals ook in 2012 en 2013 waar het Dafje zijn kunstje weer deed in Almkerk.
Beide jaren met Jos Rietveld aan het stuur die ook al druk bezig was met sterkere aandrijfassen voor de sport en samen met Buurman Tukker zoals op de foto’s te zien is.
Dit leuke tafereel bleef zich tot 2013 laten zien want in 2014 was alles anders in Almkerk. Dafje was weg en Jos had Hulkje op de baan gezet de eerste eigen puller van het team en de tegenhanger van de Hulk van Tuijl die toen ook voor het eerst op de baan te zien was dat seizoen. Het leuke was dat de oude PastaPower op de andere baan reed maar dan onder de vlag van Shavepower die hem eind van het 2013 seizoen hebben gekocht.
De Hulk is er nog steeds. Hulkje van Rietveld is later naar Erwin Berkelaar gegaan en de back in black geworden die later verkocht naar België omdat die toen een andere supersport truck gekocht hebben. Jos kwam daarna met de Iron Horse de Volvo NL18 die naar een paar goede seizoenen weer verkocht is en ook de grens over gegaan is zodat de huidige Iron Horse 3.0 gebouwd kon worden.
Zo zie je maar dat 1 herrinering een heel verhaal naar boven brengt wat er in deze mooie sportwereld gebeurd door de jaren heen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *