Wat waren ze mooi, die Sisu racetrucks!

Vind ik dan….Met het Finse merk maakten diverse coureurs in de jaren ’90 furore in het EK truckracen. Niet alleen Finse coureurs, zoals Harri Luostarinen en Minna Kuoppola, maar ook Heinz-Werner Lenz bijvoorbeeld, maar Gerd Körber ook! Extra bijzonder: hij stapte halverwege het seizoen over vanuit zijn zelf gebouwde Bickel Phönix. Dat zegt toch wel wat! Gelukkig is Sisu redelijk onverwoestbaar en ook na de gloriejaren zo nu en dan nog op het circuit te zien, zodat ik er ook wat eigen foto’s van heb kunnen maken in de loop der jaren.
Sisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serieSisu SR-serie

Dit artikel werd geïnspireerd door een foto die Iep van der Meer me stuurde van de Sisu SM die Minna Kuoppola mee had om een trailer met haar houten huisje te trekken. Ooit gespot op de grens bij Nieuweschans!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *