Dikke upgrade voor Smilda: van CF75.250 naar XG+ 480!


Smilda & Zn Verhuizingen BV uit Leek heeft een nieuwe DAF XG+ 480 FAN bakwagen in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor verhuizingen naar Zuid Europa, waarbij de chauffeur meestal twee weken van huis is. Met de riante DAF XG cabine komt chauffeur Lammert de Jong zeker geen ruimte tekort.

Smilda & Zn Verhuizingen BV is actief op het gebied van transporten, distributie en verhuizingen, zowel nationaal en internationaal. Verder is het bedrijf gespecialiseerd in bedrijfsverhuizingen. Voor die werkzaamheden zet het inmiddels 86 jaar oude familiebedrijf een vloot in van 50 trucks, allemaal van het merk DAF. Daarmee is Smilda & Zn één van de oudste, en meest trouwe klanten van DAF trucks dealer ESA.

Bijzonder compleet uitgerust
Voor de internationale verhuistak van Smilda & Zn Verhuizingen BV werd er een nieuwe DAF XG+ 480 FAN bakwagen in gebruik genomen. De, volledig luchtgeveerde motorwagen is door Karhof Carrosserieën voorzien van een wisselberry voor BDF laadbakken, een D’Hollandia onderschuivende laadklep en grote RVS kisten aan de rechterzijde. Vervolgens werd de truck door ESA in Marum verder afgewerkt, met ondermeer een LED lichtbak, breedte- en achteruitrij verlichting, een verdiepte bovenste instaptrede en een magnetron. Verder werd er een zware omvormer aangebracht en drie 220 Volt stopcontacten. Af fabriek was de truck al voorzien van een lederen interieur, een ruime koelkast, een geïntegreerde standairco en het DAF Night Lock. Voor de bewaking van de dode hoek is er gekozen voor het DAF Corner View camera systeem. De reclame op de truck werd verzorgd door Homan Reclame uit Leek.

Chauffeur erg positief
De nieuwe DAF XG+ 480 wordt ingezet voor internationale verhuizingen naar met name Zuid Europa. De verhuizingen gaan naar bestemmingen in Frankrijk, Spanje en Portugal, waarbij ter plaatse los- en laadploegen worden ingehuurd. Chauffeur Lammert de Jong is meestal twee weken van huis en hij is onder de indruk van de ruimte in de DAF XG+ cabine. ,,Mijn vorige DAF was een Super Space Cab en dat was ook een fijne auto, maar dit is wel even heel wat anders. Toch moet ik zeggen dat de bediening heel vertrouwd overkomt. Mijn eerste indruk is dan ook erg positief. Een mooi breed bed, nog meer ruimte dan voorheen en verder alle praktische zaken zoals ik dat graag zie. De breedte verlichting bijvoorbeeld, en de extra verlichting zijn ideaal.’’

Jarenlange relatie met ESA
Voor reparatie en onderhoud maakt Smilda & Zn gebruik van de diensten van DAF Truck dealer ESA Trucks in Marum. ,,Wij werken al jarenlang met ESA en we worden altijd goed geholpen. Er zijn goede afspraken over het brengen en halen van de trucks en we zijn erg tevreden over zowel de DAF trucks als over de samenwerking met ESA hier in Marum’’ aldus mede eigenaar Louwy Bosklopper van Smilda & Zn Verhuizingen BV. Op de nieuwe DAF XG+ werd na achttien jaar trouwe dienst een DAF CF 75.250 uit 2006 ingeruild.

Tekst en foto’s Iep van der Meer / persbericht ESA.

One Response

  1. Ben Lippens 28 februari 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *