Mantrans: Van 1,4 miljoen naar 2 cilinders meer – Erwin Visser

Tekst en foto’s Erwin Visser

Na lang wachten was het zover de nieuwe auto van Jacco was aangekomen bij Mantrans. De net voor de productiestop bestelde 530S werd geleverd.
Na elkaar al gesproken te hebben op truckshow Veenendaal was de auto er bijna. Na nog een poos wachten. Ik kreeg de afgelopen weken al een bericht van Michel Mandersloot dat de 530S bijna klaar was en de leverdatum bekend was. Van de week kreeg ik het definitieve bericht en dat dit toch wel een auto was die net een stapje meer was de rest van het wagenpark.
En dat bleek de auto is net wat meer aangekleed maar zo dat het bijna niet echt opvalt. Met name door het spuitwerk valt de grote zonneklep en de achterbumper en lichtlatten niet echt op.
Met name omdat er aansluiting is met de rest van de auto door de mee gespoten traanplaten en andere delen. Truckstyling Lunteren kreeg de vrije hand met het interieur en samen met de auto is dit een heel geslaagde combinatie geworden.
Compleet maar niet overdreven. De opbouw is door de Scania gedaan en het spuitwerk nam Van Winkoop voor hun rekening.
Mede door de goede planning konden we voor de tijd foto’s maken van Jacco’s beide auto’s de streamline die ondertussen 1,4 miljoen gelopen heeft en er nog steeds uitziet om door het ringentje te halen. En de nieuwe 530S
Rond 13:00 stonden de eerste bezoekers al te wachten wat er komen ging. Met name omdat de auto goed uit de media is gehouden was dit wel mooi om de reacties te zien. En was het weer tijd om bij te praten met de vele bekenden.
Firma Mantrans bedankt voor de uitnodiging. En Jacco op naar de 1,4 miljoen en veel plezierige kilometers!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *