Geely trekt de stekker uit de oer-Smart

smart, 25 jaar geleden een revolutionere samenwerking tussen horlogefabrikant Swatch en Mercedes-Benz. Het tweezits autootje zag er ook uit als een kruising tussen een Mercedes en een horloge. Ze werden verkocht in speciale torens, waarvan ik er zelfs nog één in schaal 1:87 heb staan. Niet veel later werd Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, volledig eigenaar en kon je een smart ook gewoon bij de Mercedes-dealer kopen. Het assortiment werd uitgebreid met nieuwe types, waaronder de in Born gebouwde forfour, op het zelfde platform als de Mitsubishi Colt. Sinds kort is Smart verkocht aan Geely, wat ook het moederbedrijf van Volvo is. Die trekt nu de strekker uit de fortwo, als je nu een korte tweezits auto wilt hebben ben je veroordeeld tot een brommobiel. RIP smart fortwo, gelukkig hebben we de foto’s nog.Smart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwoSmart ForTwo

Dit artikel is mede te danken aan Martijn Manrho, die me ook met veel liefde inwrijft dat de Smart Fortwo alsnog meer bagageruimte heeft dan mijn Mercedes-Benz SLK…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *