[video] Nieuwe dompelpomp en DAF haakarm voor Brandweer Burgum


De brandweer van Burgum heeft dinsdag 16 april een nieuw Grootwatertransport (GWT) en een DAF XD haakarmvoertuig in ontvangst genomen. Dit ter vervanging en modernisering van het 30 jaar oude grootwatertransport systeem uit de jaren negentig. Het nieuwe WTS-systeem bestaat uit een haakarmbak met dompelpomp unit en 1500 meter slangen. Deze is voorzien van een automatisch slangopneemapparaat (autoflake). Om het voertuig binnen te kunnen stallen moesten de deuropening en het dak van de garage omhoog worden gebracht. Voordat het nieuwe systeem inzetbaar is moet er eerst nog mee worden geoefend. De “oude” Volvo FE 320 uit 2021 word toebedeeld aan een ander korps van de Veiligheidsregio Noord Oost Fryslan.

Dit jaar (2024) worden door de brandweer Fryslân alle verouderde WTS 1000 watertransportsystemen vervangen door het nieuwe moderne variant WTS 1500 systeem.

P.S. De brandweerkorpsen van Bakhuizen, Gorredijk, Harlingen en Joure krijgen er ook één.


Tekst en beelden Anne de Boer

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *