Erwin Visser met de twee Erkin-Volvo-krachtpasters van Van Hooft op shoot

Erwin Visser op 13 april 2024: “Soms heb je wel eens van die momenten. Met het pullseizoen voor de deur begint de tijd voor andere dingen schaars te worden… Maar dan gaat de telefoon een week terug Jos van van Hooft aan de telefoon.
Hoe zit jij met je tijd volgende week? Eigenlijk druk want dan is trekkertrek Nijkerkerveen en dan zit ik heel de dag langs de baan. Maar de week erop heb ik tijd. Wat dan? Nou eigenlijk willen we allebei de Volvo, s met de Erkin kranen op de foto lijkt je dat wat. We willen naar het gemaal toe en er de zaak zelf wil ook nog wat specifieke foto’s. Dus op 13 april was het weer tijd om eens de polder in te gaan. De dag ervoor vrijdag ga ik altijd even buurten nu de tijd er nog voor is. Want me pullen komt het er niet meer van. Na wat bekende afgegaan te zijn. Zaten op de terugweg met de knetterfiets nog mensen buiten bij van Hooft, dus daar ook nog even aangeschoven aan de grote tafel En een beetje besproken wat handig was.
Toch maar overlegt dat het me verstandiger was dat ik meteen maar even meeging die ochtend. En dat was goed. Dit is tevens de 141e vrachtwagen waar ik mee geweest ben als bijrijder of voor een fotoreportage.
Het bleek heel verstandig te zijn want bij het gemaal was het best druk. We hadden net de tijd voor 1 auto maar de 2e erbij ging hem niet worden. Dus maar een stukje de andere kant op. En daar was de ruimte en de tijd om de beide Volvo, s samen op de foto te zetten. Toen weer een stuk verderop gegaan om met een beetje normaal licht beide kranen uit te vouwen op een paar plekken waar we niemand in de weg stonden want het neemt wel ruimte en tijd in zulke acties.
Na dat gedaan te hebben. Is er 1 terug gegaan naar de zaak en hebben we met de Volvo van Jos nog wat plaatjes verderop gemaakt solo.
Ondertussen waren we alweer wat uren verder en moesten we nog even laden. Zo kon ik meteen mooi zien hoe en wat. En waarvoor deze 2 auto’s gebouwd zijn. Vervoeren en plaatsen van grote transformator huizen. Degene die we laden was er 1 van 15 ton. En zo kwam de wagen meteen aan zijn maximale gewicht. En dan heb je wel een pittige kraan nodig om ze te plaatsen. Vandaar dus de 5 assige wagen en 225 tons kraan. Na geladen te hebben zijn we terug naar de zaak gegaan en hebben we nog een bakkie gedaan. En hebben we elkaar gegroet tot volgende week gezegd. Want dan komt er een nieuwe Scania 6×2 560 trekker aan. En de opvolgende Scania bakwagen schiet ook op.
Dus hoef me niet te vervelen. Want buiten van Hooft is er bij de Haan recent ook een nieuwe Scania geleverd die ook nog compleet op de foto moet. En in de tussentijd appte een maatje van me ook dat zijn nieuwe 530S vrijdag ook geleverd wordt dus daar ga ik uit werk ook eerst nog even langs. En dan is zaterdag de testdag in Nederhemert ook weer. En dan is het buiten speel seizoen weer begonnen.

3 Comments

  1. Hoving 3 mei 2024 Reply
  2. Erwin Visser 3 mei 2024 Reply
  3. Lucas Ensing 4 mei 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *