Robert Baarda bij het Coldstore Truckers Festival

Veel zonnige dagen hebben we nog niet gehad, maar tijdens het Coldstore Truckers Festival op 6 april was het heerlijk warm. Wat een geluk voor organisatie en bezoekers.

Het blijft toch bijzonder hoe veel passie er is in de wereld van truckers. Ok, de muzieksmaak is veelal niet de mijne en er heerst wat mij betreft teveel conservatief gedachtegoed, maar daar kom ik dan ook niet voor. Het is de passie voor het vak van chauffeur en de trots op het materieel waarmee dat vak wordt uitgevoerd. Daar heb ik een zwak voor.

Oh ja: Ik (Robert Baarda, red.) kwam ook omdat mijn vrienden van Truck Team Müller aanwezig waren. Geen ander truck rallyteam laat zich zo vaak zien op dit soort evenementen. Het sympathieke team uit Holten staat dicht bij de truckers gemeenschap en is daar zichtbaar trots op. Dat het rally spelletje aanstekelijk is blijkt wel uit het feit dat in het kielzog van Müller, ook het nieuwe Truck Team Van der Krol naar Apeldoorn was gekomen. Beide teams werken toe naar de Breslau rally in Polen die eind juni verreden zal worden.

Naast de rallytrucks en mooi gepoetste combinaties van Müller en Van der Krol stonden ook wagens van verschillende merken en bedrijven te pronken op het terrein van Grolleman Coldstore op bedrijvenpark Ecofactorij. De Amerikaanse Volvo torpedo van Grolleman speelde in al het showen een thuiswedstrijd. Naast deze imposante Volvo met neus stonden er meerdere Scania’s als neusjes van de zalm.

Ik blijf de trucks van Shitgroup P van der Mark altijd mooie verschijningen vinden en de strakgelijnde Scania’s van Krommenhoek mogen er ook zijn. Wat te denken van de Volvo van Polskamp. Hoe ze het voor elkaar krijgen weet ik niet, maar trucks van dit bedrijf lijken altijd vers gepoetst te zijn.

Naast recente bling bling, stonden er ook een aantal oldtimers. Twee beauty’s van Van Elst sprongen er toch wel uit. Naast de DAF A16 stond ook een Volvo N86 prachtig blauw te zijn.

Leuke opvallers tijdens het evenement waren verder de DAF racetruck van Björn Tijhuis (Truck Racing Team Kreeft) en een Magirus-Deutz S-3500 campertruck.

Mercedes-Benz is regelmatig het pispaaltje en zeker met het “bijzondere” uiterlijk van de nieuwste Actros voelt het Duitse truckmerk weer veel ordinaire nattigheid over zich heen komen. Of het aanwezig urinoir nou een statement was is mij niet bekend, maar gezeken werd er wel.

Tenslotte viel mij, in een wereldje vol vleesverslindende vreterij, een trailer op die zich mensmoedig verzette….


Tekst en foto’s Robert Baarda.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *