Wunderland Kalkar on Wheels 2024

Soms zijn er van die evenementen waarvan je weet dat ze bestaan, maar op een of andere manier glippen ze er altijd doorheen. Een van die evenementen was voor mij (Martijn Manrho) Wunderland Kalkar on Wheel in het Duitse Kalkar op het terrein van Kernwasserwunderland. In de ochtend is een grote truckrun voor mensen met een beperking door het ommeland van Kalkar en ze doen ook ‘s-Heerenberg aan. En er is een enorm terrein naast Kernwasserwunderland waar je een enorme hoeveelheid trucks kwijt kunt.

Persoonlijk vond ik het erg grappig om te zien dat het terrein bedoelt of onbedoeld in twee kampen was opgedeeld, aan de ene kant stonden de Nederlanders en aan de andere kant stonden de Duitse deelnemers te pronken. Je kon het Nederlandse kamp goed horen terwijl de Duitse kant meer van het grillen en relaxen bij de trucks was. Ook leuk om te zien is dat dat kleine onzichtbare lijntje wat we de grens noemen ook een duidelijk verschil in stijl opleverde. Aan de Duitse kant was er meer chrome te zien terwijl de Nederlanders acte de presence gaven met de bekende Dutch Style.

Hoe dan ook, ik heb er spijt van dat ik er nooit eerder ben geweest. Sfeer was ontzettend goed en het deed me heel erg denken aan het Truckstar Festival van een jaar of 30 geleden. Ongedwongen lol maken en pronken met wat je hebt en dan maakt het niet uit of dat een DAF CF is, een cementmixer of een showtruck die tot in de puntjes glimt.

Dikke pluim voor de organisatie, mij gaan ze er vaker zien.

Goed, genoeg tekst jullie zijn hier voor de plaatjes van Wunderland Kalkar on Wheels.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *