De Kivits Logistics Group heeft Buchner Transport overgenomen

Onbekend meerdere (diverse merken)
Gisteren is bekend gemaakt dat de Kivits Logistics Group met haar hoofdkantoor in Waalwijk, branchegenoot Buchner Transport in Almkerk met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 heeft overgenomen. Omdat ik toen toevallig in Almkerk was heb ik nog even een dagje gewacht met dit nieuws te brengen, zodat ik er fatsoenlijk eigen beeld bij kon doen. Hier onder het officiële verhaal zoals uitgezonden door Kivits.
Scania P250
De huidige aandeelhouder van Buchner Transport, Sjef Beerens, was al een tijdje aan het kijken naar een juiste toekomst voor Buchner Transport. Met hoog in ogenschouw nemende de positie van de medewerkers, klanten en charters én met belang voor continuïteit van het bijna 100 jaar oude Buchner Transport (sinds 1929).
Volvo FH12 2nd gen
Die opvolging heeft hij gevonden bij het eveneens Brabantse familiebedrijf de Kivits Logistics Group.
Volvo FH 3rd gen
Buchner zal als zelfstandige werkmaatschappij worden toegevoegd aan de groep en zelfstandig blijven opereren. Uiteraard zal gebruik gemaakt worden van de expertise en mogelijkheden die de groep te bieden heeft en zullen de drie transportbedrijven in de groep (Kivits-Drunen, Karel Hermans Transport en Buchner Transport) elkaar operationeel gaan versterken.
Scania R420
De huidige (mede) directeur van Buchner Transport, Han Goesten, wordt benoemd als algemeen directeur en zal een minderheidsaandelenpakket verwerven. Tevens zal de CFO van de Kivits Logistics Group, Jim Visschers, een aandeel verkrijgen. Alle medewerkers gaan mee over, en de volledige operatie wordt, op dezelfde locatie, gecontinueerd.
Mercedes-Benz Actros MP5
Buchner Transport is een professionele, logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het geconditioneerde groepagevervoer van planten naar afnemers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Behalve planten in alle soorten en maten vervoert Buchner Transport ook verpakte handelswaar. De wensen van de klant staan centraal in het denken en doen van de medewerkers. Flexibiliteit en het nakomen van afspraken zijn daarom standaardwaarden in de dienstverlening van Buchner Transport. Opdrachtgevers ervaren deze uitstekende service dagelijks bij de afhandeling van hun zendingen. Veel opdrachtgevers behoren al tientallen jaren tot de klantenkring.
Volvo FH 4th gen
De Kivits Logistics Group is een meer dan 75 jaar oud familiebedrijf waar de aandelen in het bezit zijn bij Rob en Simone van Opzeeland – Kivits, die tevens de directie voeren. Het is een groep van ongeveer 15 werkmaatschappijen die zich de laatste 20 jaar sterk ontwikkeld heeft tot een grote speler op het gebied van geconditioneerde logistiek voor de productgroepen AGF, Voedingswaren, Grondstoffen en Bloemen en Planten. De Kivits Logistics Group onderscheidt zich door het verschil te maken in het bieden van transparante partnership en het leveren van veel toegevoegde waarde. De Kivits Logistics Group heeft ongeveer 750 vaste medewerkers en een 400-tal flexkrachten. De groep beschikt over een 13-tal logistieke centrums – koelhuizen en een transporttak met ongeveer 150 gekoelde trucks (Kivits-Drunen en Karel Hermans Transport). De Kivits Logistics Group is eveneens een grote speler als het gaat om freight forwarding, ontvangen en lossen van Conventionele Koelschepen, rijpen van fruit, in-, om- en verpakken van voedingsproducten en het verzorgen van douane zaken. Kortom een alles omvattende partner in de geconditioneerde Supply Chain. Daarnaast behoort de Kivits Logistics Group tot één van de koplopers als het gaat om vergroening en verduurzaming van Logistiek.
DAF XF Euro 6
Volvo FH 5th gen
Volvo FH 4th gen
DAF 75
DAF XF105
Onbekend meerdere (diverse merken)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *