Bezoekje aan Autopassion, een walhalla voor de raceliefhebber – Marco Havers

Tekst en foto’s Marco Havers. Zowel hij als ik zijn niet voor dit artikel betaald, dit is voor ons ook puur uit passie.

Nadat onlangs op Facebook aangekondigd werd dat Autopassion autosportmodelautoshop in Beverwijk er mee ophoudt, hebben we besloten om een bezoek te brengen aan dit raceautoparadijs. Ik (Marco Havers, red.) had nog niet eerder gehoord van deze winkel tot het bericht op Facebook verspreid werd.

Alhoewel ik geen raceautomodellen spaar wekte het wel m’n nieuwsgierigheid op. En aangezien deze winkel tegenover de Bazaar zit hebben we er maar een familieuitje van gemaakt. Voor ieder wat wils zeg maar.

Als je al voor de etalage staat weet je al dat dit een bijzondere winkel is. Vele prachtige miniaturen zie je al staan in de vitrines.

Eenmaal binnen gaan je ogen helemaal open. Want achter in de shop is een werkplaats met echte raceauto’s. Wat een prachtige exemplaren.

Aangekomen op de eerste etage weet je niet waar je het eerste kijken moet. Ongelooflijk wat een miniaturen. Van de kleinste schalen tot aan raceauto’s van zo’n 70cm. Van hele oude auto’s tot aan de dag van vandaag. Heb nooit geweten dat er zoveel auto’s van ‘onze’ Max uitgekomen zijn. Overigens hebben ze daar niet alleen miniatuur auto’s maar ook mini helmen en boeken.

Als je als raceliefhebber hier niet meer slagen kunt, slaag je nergens. Helaas voor hen stopt de winkel zonder webwinkel op 1 januari a.s. Na 35 jaar sluit de winkel en gaat de eigenaar een nieuwe tijd tegemoet met eindelijk het weekend vrij. Vanaf heden is alles in de uitverkoop er komen geen modellen meer bij. Dus ben je op zoek naar die ene raceauto ga dan binnenkort dan naar Beverwijk want je zult ongetwijfeld daar net die ene auto wel daar wel vinden.

Even een tip. Neem de tijd voor je bezoek aan Autopassion want die ben je daar wel nodig!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *