FKM bouwt de Noorse-Tuft-torpedo’s in Nederland

Scania RT
Vlastuin is al vaker voorbij gekomen hier op de website, maar er zijn meer bedrijven die de nieuwe generatie Scania ombouwen naar trucks met een neus. Die van het Noorse Tuft is duidelijk gebaseerd op de slanke neus van de Scania 2- en 3-serie, waar Vlastuin duidelijk geïnspireerd is door de brede 4-serie neus. Sinds 2023 worden de Tuft-torpedo’s ook in Nederland gecreëerd vanuit een frontstuur-Scania. Dit gebeurt bij FKM in Rijnsburg, waar ik begin juli bij toeval de truck uit dit artikel trof. Dit is een RT, gebaseerd op de R-serie, maar er is sinds kort ook een RST leverbaar, die zich baseert op de Scania S-serie. Meer informatie vind je bij de collega’s van BIGtruck, zelf had ik helaas geen energie even binnen te stappen toen ik in Rijnsburg was, ik was vergeten mijn pilletje te nemen… Maar deze truck heb ik maar mooi op de foto!
Scania RT
Oh, en het is verplicht een mening te hebben natuurlijk. Heb ik ook, al vind ik die verder niet heel relevant. Maar persoonlijk vind ik een slanke neus mooier dan een brede, de Scania 3-serie (met name in streamline vorm) en Volvo NH vind ik erg geslaagd bijvoorbeeld. En ik vind het grappig dat een in Zweden en Noorwegen ontworpen truck volledig in Nederland (Zwolle en Rijnsburg) gebouwd wordt.
Scania RTScania RTScania RTScania RTScania RTScania RTScania RTScania RTScania RTScania RTScania RTScania RT

5 Comments

  1. Johan 10 juli 2024 Reply
  2. John 11 juli 2024 Reply
  3. Johan Visch 11 juli 2024 Reply
  4. Johan Kooistra 12 juli 2024 Reply
  5. Rob Huisman 14 juli 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *