Zebra op Reis 9in8 dag 3: Zlín (CZ) – (SK) – Győr (H)

Al 25 jaar wil ik heel graag een Škoda Xena op de foto zetten. Deze dag was het eindelijk zo ver, met de Škoda & LIAZ meeting in Slušovice. Vanuit het (overigens geweldige) hotel ging ik eerst even boodschappen doen, daarna naar het evenemententerrein bij de paardenrenbaan van Slušovice. Daar niet meteen gaan fotograferen, maar gewacht tot de moesson-regen stopte. Toen de trucks voor de rondrit vertrokken waren, deed ik dat ook, naar Hongarije, via Slowakije naar de prachtige stad Győr.

Het hotel. Absolute aanrader!

Niet onderweg naar de meeting zoals ik dacht, maar gewoon aan het werk!


Als het regent is het vervelend om te fietsen. Maar in de bus zit je lekker.


Deze was wél onderweg naar de renbaan.


Alvast een heel klein voorproefje van het evenement.


Na de meeting dus nog een lekker stukje rijden.


In Staré Město heeft oud ijzer handelaar Kovosteel een heel aantal oude trucks en vliegtuigen staan in een museum. Helaas is dat gecombineerd met een zoo. Ik ben behoorlijk tegen op dierengevangenissen (en dat is dan erg jammer voor de persoon die vindt dat ik een kogel door mijn kop moet krijgen naar aanleiding van de vorige keer dat ik dat hier op de site meldde) dus ben hier niet naar binnen gegaan. EN DAT WAS DOM!!!! Want pas thuis kwam ik er achter dat het een zoo met alleen maar metalen dieren was…. Zucht. Ik vond het ook al raar, oud ijzer en een zoo… Ik ga me even in een hoekje zitten schamen en Staré Město bovenaan op mijn todolist voor de volgende keer Tsjechië zetten.


In Slowakije alleen maar secundaire wegen gereden, prachtige routes maar weinig foto’s gemaakt.


Fietsenrek achterop de bus.

Hongarije al weer! Fijn land, fijne mensen, maar ik heb mijn pride-vlaggen en djellaba maar wel thuis gelaten, en mijn shirts met groot ‘press’ er op van de MDC, die ik normaal met veel trots draag, maar niet aan gehad.

Het hotel.


In de avond nog even een stadswandeling door Győr gedaan.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *