Mercedes-Benz toont studiemodel Ener-G-Force op Ecomobiel

Mercedes-Benz toont dit jaar een zeer bijzondere primeur tijdens Ecomobiel: de designstudie Ener-G-Force is voor het eerst in Nederland op een beurs te zien. De Mercedes-Benz Ener-G-Force is op de legendarische G-Klasse gebaseerd, maar tegelijkertijd een volledig nieuwe interpretatie van deze klassieker. Belangrijke kenmerken zoals proporties, elementen en alternatieve aandrijving dienen als uitgangspunt voor een volledig nieuw en modern concept voor de wereld van morgen.
Mercedes-Benz Ener-G-Force
De tanks op het dak van de Ener-G-Force worden gevuld met gerecycled water dat naar de ‘hydro-tech converter’ wordt geleid. De ‘hydrotech converter’ zet deze natuurlijke en duurzame energie om in waterstof om de brandstofcel te activeren. De Ener-G-Force stoot uitsluitend water uit, heeft een actieradius van ca. 800 kilometer en is daarmee een echte ‘green car’. Vier wielnaafmotoren zorgen ervoor dat elk wiel afzonderlijk wordt aangepast aan het terrein. De topografische ‘Terra-Scan’ op het dak detecteert voortdurend de omgeving van het voertuig en regelt vervolgens vering, demping en andere functies van het chassis. Zo wordt op iedere ondergrond, zowel on- als offroad, de beste tractie gerealiseerd. De opslagruimten voor energie bevinden zich in de markante zijdorpels. De verlichting van de zijdorpels toont het laadniveau van de energy packs door van kleur te veranderen. In het dak zijn dakdragers en extra verlichting geïntegreerd. Zij vormen daardoor optisch één geheel. Het gehele designmodel is zowel qua vormgeving als functioneel een ‘schone zaak’.

In de Ener-G-Force is het silhouet van de G-Klasse duidelijk terug te zien, maar de oppervlakken zijn grondig doorontwikkeld. Ook de nauwkeurig uitgewerkte details laten zien dat de Ener-G-Force een product van de toekomst is. Net als de G-Klasse heeft de voorkant van de Ener-G-Force een prominente grille. De ingebouwde koplampen met LED-verlichting hebben de vorm van een G en de richtingaanwijzers vóór zijn als typisch G-Klasse-element als bakens op de voorste spatborden aangebracht.

Het voor de G-Klasse kenmerkende dak en de in drieën gedeelde ramen verwijzen naar de klassieke Mercedes-Benz terreinwagen maar hebben hun geheel eigen futuristische uitstraling. Hetzelfde geldt voor de 20 inch velgen waarmee de Ener-G-Force hoog en krachtig op de wielen staat. Ook de ‘utility’-factor wordt bij de Ener-G-Force nieuw geïnterpreteerd. Een voorbeeld daarvan is de markante toolbox aan de achterkant waarvan de afdekking refereert aan de typische reservewielhouder van de klassieke G-Klasse. De toolbox kan omhooggeklapt worden en is geschikt voor allerhande gereedschap dat daardoor altijd snel bij de hand is.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *