De levens van de BB-HJ-74

DAF N2800DAF N2800De DAF N2800 met kenteken BB-HJ-74 is, pas ruim 10 jaar nadat het model al uit productie was op een Nederlands kenteken gekomen. Geen idee waarom, maar de eerste uitvoering die ik ken is in ieder geval die van Peijl. Deze is in 2006 door Louis Leurs naar de Mackdag in Utrecht gebracht, waar ik bovenstaande foto’s kon maken. In 2017 is hij van Johan van der Zand, die hem op dat moment nog steeds gebruikt als dat nodig is. Met dank aan Hans Kramer voor de tip!DAF N2800DAF N2800DAF N2800DAF N2800
Edit: Steven Kruissen kwam met deze aanvullende info: “Deze Daf heeft vroeger op de testbaan van de Daf dienst gedaan met een twinboom installatie achterop. Is daarna verkocht en omgebouwd naar een zware lierwagen met kraan.” Dat verklaart meteen waarom hij eerder geen kenteken had, bedankt Steven!

In 2021 is de truck aan Roy van Rijswijk verkocht, ook hier mag hij gelukkig nog gewoon aan het werk!

Foto: Roy van Rijswijk.

Zo stond hij er bij tijdens MegaTrucksFestival 2023:
DAF N2800

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

One Response

  1. Rene Schutte 16 december 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *