Uit het foodtruckarchief van René Henkes


Sinds 11 jaar staat het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam tijdens het Hemelvaartweekend in het teken van het “Weekend van de Rollende Keukens”. Een van de grootste festivals van Europa op dit gebied. Maar natuurlijk zijn er veel meer van dit soort festivals te vinden nu het mooie weer-seizoen zich weer aandient.

Naast lekker eten, gezelligheid, muziek en ontspanning is het ook gewoon hartstikke leuk om al die fleurige en kleurige wagens te bekijken. Het lijkt soms net een soort mobiel openluchtmuseum! Ik (René Henkes, red) noem het zelf altijd: ‘de bewaarplaats van het rijdend cultureel erfgoed’. Want wat zou er gebeurd zijn met al die Citroën HY, Mercedes Düsseldorfer, Peugeot J7, etc als het fenomeen rollende keuken niet zou zijn ontstaan?

Geef je ogen dus goed de kost de komende maanden en je zal zien dat er soms hele zeldzame en of bijzondere wagens rondrijden in het Foodtruck circus. Hierbij een serie foto’s van wat ikzelf in de afgelopen jaren ben tegengekomen tijdens de diverse evenementen. Laat het je vooral goed smaken!​


Tekst en foto’s René Henkes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *