[video] G-class meets Unimog #strongerthantime


Eerder deze week had Mercedes-Benz een aantal influencers, car-vloggers en één bedrijfswagenjournalist uitgenodigd voor het evenement ‘G-class meets Unimog’. Dit werd in Graz, de Heimat van de G-klasse, gehouden. Op het vliegveld van Graz werden we meteen al opgepikt met enkele G-klasses. Deze werden bestuurd door de testrijders van Magna (het bedrijf dat de G-klasse bouwt en samen met Mercedes heeft ontwikkeld, de opvolger van Steyr-Daimler-Puch zeg maar), in ons geval Günther. Het was niet voor niks dat het testrijders waren die we als chauffeur meekregen: we gingen namelijk de Schöckl op: dit is (al sinds 1909!) het testterrein voor de autofabrikant uit Graz, en sinds halverwege de jaren ’70 dus ook van de G-klasse. We gingen langzaam omhoog over deze ruige route met indrukwekkende vergezichten. Eenmaal boven op de berg mochten we zelf over het asfalt een stukje naar beneden om het laatste stukje van de route van achter het stuur zelf te ervaren. En wat een ervaring is dat zeg… Normaal gaat dat volgens een strak protocol, maar Günther vond het een goed idee bij het ‘Gipfelkreuz’ van de Schöckl te kijken. Dat is een kruis wat op het hoogste punt van een berg wordt geplant, in dit geval dus op 1440 meter boven zeeniveau. Prima fotolocatie… Maar het hoogtepunt was toch wel de afdaling van de Schöckl op hoge snelheid. Het materiaal werd daarbij niet gespaard, zo getuigt onze lekke band, maar de natuur wel: vooreen moederhoen met kuikens werd keurig geremd en pas verder gereden toen alle kuikens in veiligheid waren. Na een heerlijk maal (schnitzel uiteraard) terug aan de top ging het met een gondelbaan en een V-klasse richting ons hotel in Graz.

In die stad is, direct naast het vliegveld een G-spot, die binnenkort geopend wordt, waar potentiële klanten kunnen ervaren wat een G-klasse nu echt allemaal kan. Maar nu waren er ook Unimogs te gast. Een 416 uit 1979, het jaar dat de G-klasse geïntroduceerd werd, plus een aantal U4023 en U5023’s van bouwjaar 2019. Wie een truckrijbewijs heeft mocht daar zelf in rijden, maar ook op de bijrijdersstoel was dat heel erg gaaf. De Unimog heeft in het terrein nog wat meer in zijn mars dan de G, dus alle hindernissen werden met speels gemak overwonnen. Maar ook de G stond tot onze beschikking om zelf in te rijden. Zo ben ik met de rode G350d een trap op en af gereden en bij een ‘muur’ met een helling van 80% op gekropen. Ik had me daar gerust nog een week kunnen vermaken, wat een genot.

De cijfers van de Unimog en G-klasse kende ik van papier. Maar nu eens mee te maken wat deze terreinkunstenaars écht kunnen was een hele bijzondere ervaring. Mercedes-Benz Nederland (en dan met name Lydia en Jan), bedankt!!!

Op Schiphol was al een broertje van de G te zien.


Oppassen voor koeien op de ‘weg’.

Geen mannenwereld.

Zelf even! (Voorgaande drie foto’s door Günther, wat een topkerel is dat.)

Zo zal ik de testauto’s maar niet inleveren…


Krik? Niet nodig. Wiel wisselen was binnen twee minuten gepiept.


Tot zover dag 1. Hier onder verder met de foto’s van dag 2, toen heb ik me toch vooral op de Unimog gericht.


Tot ziens, Graz! (Hopelijk…)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *