What’s in a name: Astra

Er zijn meer hondjes die Fikkie heten. Zo zijn er in de autowereld ook meer met dezelfde naam, ondanks dat ze weinig of niets met elkaar te maken hebben. In de eerste aflevering van deze nieuwe reeks gaan we het over Astra hebben.

Gisteren hadden we al een blog over de Kellison Astra X 300 GT.
Vauxhall AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra

Wel bekend is de Opel Astra, jarenlang de best verkochte auto van Nederland. Wat minder bekend is, is dat de Kadett bij Vauxhall al vanaf 1981, toen de D-Kadett kwam, Astra werd genoemd. In Australië was de wagen bekend als Holden Astra.Astra ADT 30CAstra ADT 30C.Astra HD7Astra HD7.Astra HD7Astra HD7.Astra HD8Astra HD8.Astra HD8Astra HD8.Astra HD8Astra HD8.Astra HD9Astra HD9.Astra HD9Astra HD9.Astra HD9Astra HD9.Astra HD9Astra HD9.Astra RD32Astra RD32.Astra logo
En dan is er natuurlijk nog de Italiaanse truck- en dumperbouwer Astra, sinds 1986 onderdeel van Iveco.

Dit is nog maar een klein deel van de automotive Astra’s die er zijn er waren, maar het voert te ver ze allemaal te noemen. De volgende delen van deze reeks staan al klaar, maar kom vooral met meer suggesties in de reacties!

One Response

  1. Jan Clevering 13 september 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *