[video] De vooroorlogse Volvo van Eemtrans Baarn

Volvo onbekend/overig
In de blog over de Baarnse ballen heb je al enkele Volvo’s van Eemtrans kunnen zien. Eén daarvan wil ik in deze post nog even extra uitlichten. Omdat Zweden in de Tweede Wereldoorlog neutraal was, kon men, in tegenstelling tot de landen die in puin lagen, direct veel trucks leveren, wat Scania-Vabis en Volvo een mooie kickstart gaf buiten Zweden. Vóór de Tweede Wereldoorlog zag je maar heel zelden Volvo trucks in Nederland. Het exemplaar op deze beelden was een van de weinige, deze werd nieuw gekocht door een kolenhandel in Baarn. Deze heeft behalve die oorlog ook een grote brand bij die handelaar overleefd. En hij is altijd in Baarnse handen gebleven, nu is hij van Eemtrans, Volvo liefhebbers pur sang, dus in goede handen!
Volvo onbekend/overigVolvo onbekend/overigVolvo onbekend/overigVolvo onbekend/overigVolvo onbekend/overigVolvo onbekend/overig

In het filmpje hieronder vanaf 2:45 de bewegende beelden én het spinnende motorgeluid van deze indrukwekkende oldtimer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *