[video] De uitgebreide en spectaculaire oogst van week 22 2020


Één of twee keer per jaar doe ik samen met Martin Vonk een rondje truckhandel. Meestal wordt die datum gebaseerd op een Ritchie veiling in Moerdijk, waar dan voor ons beide interessante voertuigen over de ramp komen. Helaas is bij Ritchie de volledige veiling digitaal dit keer in verband met Corona, dus dat zat er even niet in. Martin had wel de Zetrossen van pk trucks hoog op zijn verlanglijstje staan, bij gebrek aan echt goede foto’s van dit type. Toen Martin aan Patrick Onderwater vroeg of we welkom waren die op de foto te zetten, zei hij volmondig ja. Als je dan toch in Moerdijk bent, is Ritchie helemaal over slaan natuurlijk geen optie. Dus daar heb ik even contact mee opgenomen, en we waren welkom even een rondje over de yard te doen. Uiteraard stond Kleyn ook op het programma. Alsof het programma nog niet vol genoeg was, nam Jelle van Veen namens Dick Geurts van Geurts Trucks contact met me op, er was een Titan binnen gekomen, of die ook leuk was voor mij op op de foto te zetten. Titan is altijd goed! Dus werd Andelst aan de route toegevoegd. Na het vaste begin- en eindpunt van onze gezamenlijke Moerdijktripjes ben ik zelf op de terugweg nog even via Wierda in Joure gegaan. Diverse gespotte voertuigen van deze dag zullen eigen blogs krijgen, maar dat wil niet zeggen dat er niks moois over blijft voor dit item (in het filmpje ook nog beelden van de weken hier voor trouwens). Veel kijkplezier!

pk trucks
Na een zeer hartelijke ontvangst en even bijgepraat te hebben werden al onze verwachtingen overtroffen. Martin had gevraagd om één van de Zetrossen met een mooi decor op de foto te kunnen zetten. Dat werden drie verschillende Zetrossen en een Actros 8×8… Met de eerste Zetros, de kipper, hebben we een paar plekken in Moerdijk geprobeerd (wat een gaaf uitzicht om daar achteraan te kunnen rijden!) maar uiteindelijk kwamen we na een telefoontje van Patrick terecht bij een buurman van pk: Martin had op Google Earth gezien dat we bij Meeberg Container Service ruimte, een mooi decor én goed licht zouden hebben. Het kwartet geweldenaars uit Wörth hebben we, tot groot plezier van de medewerkers van Meeberg, daar uitgebreid vast kunnen legen.
Mercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz Zetros

Mercedes-Benz MeerdereMercedes-Benz MeerdereMercedes-Benz MeerdereMercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz ZetrosMercedes-Benz Zetros

Na de ‘heavy metal tussen heavy metal’ sessie hebben we nog een (heel snel, het liep behoorlijk uit) rondje gedaan over het terrein van pk trucks.
Iveco TrakkerIveco Trakker.
Iveco TrakkerIveco Trakker.
Iveco TrakkerIveco Trakker.
Mitsubishi Fuso CanterMitsubishi Fuso Canter.
Iveco EurocargoIveco Eurocargo.
Astra HD9Astra HD9.

Ritchie Bros
In verband met Corona geen veiling waar alles voor de ramp lans rolt, dus weinig te filmen. Toch wilden we graag even een kijkje nemen, er zouden een paar interessante voertuigen moeten staan. Iets verlaat meldden we ons, kregen een mooi RB-hesje te leen en mochten volledig ons gang gaan op het terrein. We hebben dit alles wel zo snel mogelijk gedaan om tijd in te lopen, het was al na twaalven inmiddels en nog maar de tweede locatie van de dag…

Wals die overduidelijk bij Haarsma vandaan komt.

New Holland W230.
Mercedes-Benz Actros MP2Mercedes-Benz Actros MP2.
Caterpillar dumperCaterpillar dumper.
Cat 621Cat 621G.
Rabaud Akera 17ERabaud Akera 17ERabaud Akera 17E.
Faun onbekend/overig
Deze Faun met Wumag hoogwerker krijgt een eigen blogpost.


Case IH Axial Flow 5140, in een leuk 1:1 diorama met een knikdumper.
Mercedes-Benz SK 88Mercedes-Benz SK 88 op Zwitserse breedte.
CIFA betonpompCIFA betonpompCIFA betonpompCIFA betonpomp.
Caterpillar 773DCaterpillar 773D.
Laurini Muletrax 3000Laurini Muletrax 3000Laurini Muletrax 3000.
International 4600Het interieur van deze International 4600 is nog opvallender dan het uiterlijk! Mijn facebookvriendjes hebben al een voorproefje kunnen zien, uiteraard volgt er nog een uitgebreide ‘van binnen bekeken’ blog op een later moment.
Scania R730Scania R730 van Delta.
Grove telescoopkraanGrove telescoopkraan.
Marchetti MG 4021Marchetti MG 4021Ik word altijd ontzettend blij van nieuwe merken waar ik nog nooit van had gehoord onverwacht in het wild tegen komen. Zoals deze prachtige Marchetti MG 4021.
Krupp KMK 8400Krupp KMK 8400Ook van deze Krupp KMK 8400 volgt nog een ‘van binnen bekeken‘ blog.
Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 cabine.
Scania R450 (new)Scania R450 (new)Scania R450 (new) ~ Holtrop v.d. Vlist.
Broshuis opleggerBroshuis oplegger ~ Put Transport.

Kleyn Trucks
Afgelopen vrijdag verscheen al een artikel met Martin zijn foto’s bij Kleyn, dus ik houd het hier kort.
MAN TGAMAN TGA.
Piaggio PorterPiaggio Porter.
Regis Epic0Regis Epic0.
Maxus EV80Maxus EV80.
Regis Epic0Regis Epic0.
Renault Premium 1st genRenault Premium 1st gen.
MAN M2000MAN M2000.
Scania S500Scania S500.
Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4, klaar voor transport naar de klant.
MAN TGX 2nd gen Deze MAN TGX 2nd gen van Krans spotten we bij de Goudreinet in Vuren, maar deze durf ik toch onder het kopje Kleyn te plaatsen, wij hebben hem namelijk aan dit Asser bedrijf geleverd!

Geurts trucks
Titan Z-serieTitan Z-serieTitan Z-serie
Titan Z55-609F 6×6 met ballastbak, een truck waar geen tweede van is. Ook over deze voor Geurts gebouwde truck komt een van binnen bekeken artikel.
Scania S650TScania S650TScania S650T.
MAN FEMAN FE.
Cat 740BCaterpillar 740B EJ.
Volvo FM 4th genVolvo FM 4th gen.
Scania S650Scania S650Scania S650Scania S650 met Estepe oplegger.

Wierda
Helemaal kapot, maar toch even langs bij Wierda in Joure. Het MAN dealerschap zit hier niet meer (wel in Heerenveen en Drachten), maar Wierda Voertuig Techniek en Wierda Hybrid wél. Bijzondere voertuigen garantie dus!
MAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd gen.
MAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd gen.
Framo e400/400Framo e400/400.
MAN TGS 2nd gen
Waarom deze MAN TGS zo lang is? Dat kon je gisteren al hier op de blog lezen.

Geloof het of niet, dit is maar een klein deel van de foto’s. Al mijn foto’s en een deel van Martin kun je vinden op truckfan.nl. Heel veel dank aan (in chronologische volgorde) Martin Vonk, pk trucks (in het bijzonder Patrick Onderwater), Meeberg Container Service, Ritchie Bros (in het bijzonder Alexander Ypeij en de crew op Moerdijk), Kleyn Trucks (in het bijzonder Dave Nijssen en de directe marketingcollega’s) en Geurts Trucks (in het bijzonder Dick en Jan Geurts, Jelle van Veen en de chauffeur wiens naam me is ontschoten) voor het mogelijk maken van deze geweldige dag!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *