De Viking: zelfgebouwde bergingstruck van Anton Timmerman

Onlangs kwam er een mooie blog in samenwerking Van Alex en Niels online van de mooie berger van Heros. Toen bedacht ik (Erwin Visser, red.) dat ik ook nog een mooie serie had van de VX-12-PB Van Anton Timmerman. Dit was een ex Kogge Scania 143 450 6×2 topline chassis die ik voor het eerst eind 2007 op de foto gezet heb. Een goed maandje later kwam ik Anton tegen op een feestje en hoorde dat hij er een sleepwagen(berger) van ging maken. Aangezien hij de lift al had zoals op voorgaande foto’s te zien is. Deze heeft zowel op de Peterbilt en de Scania R500 gezeten. Alleen hier kon deze er vanaf. Op de 143 is deze anders gemonteerd en daar is tevens in eigen beheer een beest van een wagen van gemaakt met de naam Viking. In eigen beheer is deze opgeknapt en gebouwd (er zijn daar door de jaren heen al vele mooie wagens de werkplaats uitgekomen. En nog steeds) Ook van Winkoop heeft hier zijn bijdrage aan geleverd, wat in 2008 resulteerde tot een schitterend span met de toenmalige truckpuller er achter. Foto’s zijn deels van mij en ook een deel van toenmalige spotters die er ook gewerkt hebben en die hun bijdrage geleverd hebben aan mijn toenmalige site oldschooltrucks.com die ik samen met wat jongens had en die hun foto’s hiervoor aangeleverd hebben. Denkend aan Jeffrey, Niek, Vincent, Glenn, Max mede door hun is het weer een mooie kijk op wat er vroeger rond klapperde.

Tekst en foto’s Erwin Visser

2 Comments

  1. Patrick Patrick Hoogstra 15 november 2020 Reply
    • Alex Miedema 15 november 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *