Stockholmse Scaniambulance van binnen bekeken


De gezondheidsorganisatie van Stockholm heeft wat aparts besteld: een Mobiele Intensive Care Unit. Nu kennen we die in Nederland ook maar de Mercedes-Benz Vario en Volvo FL zijn toch een slag kleiner dan deze Scania R410. De Zweed is 10 meter lang en 3,5 meter hoog. De zorg in de truck is op hetzelfde niveau als op een Intensive Care in het ziekenhuis. Hij is dan ook uitgerust met dezelfde beademings-apparatuur, pompen en systemen om de patiënt te monitoren. Op het moment dat er een oproep komt kan de truck en crew binnen anderhalve minuut de standplaats uitrijden.

De reden die Scania aangeeft dat men voor deze truck heeft gekozen is de veiligheid. Scania denkt zelf dat voor deze truck is gekozen omdat Scania als enige zij-airbags levert voor zowel chauffeur als passagier. Ik durf deze uitspraak van de marketing-afdeling ten zeerste te betwijfelen: de patient heeft daar natuurlijk precies niks aan.

Met dank aan Scania voor de foto’s en informatie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *