[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: Transmobiel


Veel mensen gaan trots op dit artikel reageren dat ze alle nummers van Transmobiel compleet hebben. Ik hoor ook bij die gelukkige groep mensen! Transmobiel is maar ietsje jonger dan ikzelf, dus ik was niet al vanaf het eerste nummer lid, maar heb de nummers die zijn verschenen voor ik op mijn twaalfde of zo lid werd toch bij elkaar weten te sprokkelen. Deels bij Transmobiel zelf nabesteld, de daar al uitverkochte nummers zijn via collecties van overleden mensen bij me gekomen: er zijn maar weinig mensen die bij leven hun Transmobiel collectie verkopen ben ik tijdens die zoektocht achter gekomen. Ik ben ook altijd lid gebleven van het blad, zelfs in de periode dat ik amper genoeg geld had om te eten… Alle lidmaatschappen toen op één na opgezegd. Dat zegt denk ik wel genoeg.

Ik ben heel blij dat ik met Wim van Loon, hoofdredacteur van de Transmobiel samen mag werken. Mijn eerste publicatie ooit was een ingezonden brief in het blad, nog vóór ik online actief werd. Dat nummer ligt nog steeds trots bij ouders in de salontafel. Eerder dit jaar mocht ik de facebookpagina voor het magazine opzetten en beheren. Dat die in een zucht en een scheet over de 500 likes had zegt ook al weer heel veel!

Ongeveer tegelijk met de quiz komt nummer 200 uit. We vieren dan dus beide een jubileum. De quiz in nummer 100 (waar niemand alle vragen goed had) was voor mij inspiratie voor mijn eigen quizzen.

Wat het blad zo leuk en speciaal maakt? Als er een dikke V8 in staat is dat meestal niet een Scania voor plantentransport, maar veel eerder een Tatra die door de drab kruipt of een zwaar transport trekker waar maar een hand vol van gebouwd is. Er is niet alleen aandacht voor trucks, maar ook voor andere interessante dingen, van amfibische bussen tot de diverse Volkswagen-importeurs en alles wat er tussen zit.


Voor wie inmiddels een toch langs alle kiosken van Nederland is begonnen op zoek naar nummer 199: die is is verband met Corona niet in de winkel te koop. Het hele verhaal en hoe je er toch aan kunt komen lees je hier.

De prijzen die Transmobiel voor de jubileumquiz beschikbaar heeft gesteld:

[TMB1] Drie jaarabonnementen op de Transmobiel. Waarschuwing: na dat eerste jaar ben je verslaafd!

Zoals de titel al zegt is dit een gesponsorde post, in ruil voor de hierboven genoemde prijzen ten behoeve van de jubileumquiz krijgt Transmobiel onder andere deze post. Lees hem goed, de kans dat een antwoord op één van de vragen hier in staat is natuurlijk groot!

4 Comments

  1. Lucas Ensing 14 maart 2021 Reply
    • Alex Miedema 14 maart 2021 Reply
      • Lucas Ensing 14 maart 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *