[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: Volvo Trucks Nederland

Volvo Meerdere
Een klein jaar nadat ik als één van de allereerste mensen wereldwijd de nieuwe generatie Volvo Trucks mocht bekijken bij de importeur in Beesd, zijn de eerste vijfde generatie FH en FM demotrucks sinds enkele dagen nu bij de dealer aan gekomen. Nu kan iedereen ze dus op zijn gemak aldaar bekijken! Op 5 juni 2020 schreef ik al uitgebreid over deze nieuwe truckgeneratie.
Volvo FH 5th gen
Volvo, Latijn voor ‘ik rol’, begon als dochter van rollagerfabriek SKF. In 1928 werd de eerste truck op de markt gebracht, wat vanaf dat moment de belangrijkste tak van het bedrijf werd en ook zou blijven. De personenwagenafdeling werd in 1999 aan Ford verkocht, om de aankoop van de Renault truck-afdeling te kunnen financieren. Volvo is de op één na grootste truckfabrikant ter wereld, met naast Renault ook onder andere Mack als dochter. Andere bedrijven binnen het Volvo concern zijn onder andere Volvo Construction Equipment, Volvo Penta en Volvo Bus. Verder heeft men flinke belangen in Eicher (India) en DongFeng (China). UD, de opvolger van Nissan Diesel, was ook lang een Volvo-onderneming maar is eind 2019 aan Isuzu verkocht.
Volvo FH16 5th generation
Volvo FM 5th gen
Volvo FMX 3rd gen

De prijzen die Volvo Trucks Nederland beschikbaar heeft gesteld:


[VT01] New FH proto model ±1:50 (2x)


[VT02] Volvo FH16 zwart 1:87 (2x)


[VT03] Volvo FH540 groen 1:87 (2x)

Zoals de titel al zegt is dit een gesponsorde post, in ruil voor de hierboven genoemde prijzen ten behoeve van de jubileumquiz krijgt Volvo Trucks Nederland onder andere deze post. Lees hem goed, de kans dat een antwoord op één van de vragen hier in staat is natuurlijk groot!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *