[video] Deichkraft: zwaar transport trekker als dragracer


Onlangs bezocht ik Technik Museum Speyer weer eens. De vlog die ik daar opnam komt binnenkort online. Tot mijn grote vreugde waren er ook enkele nieuwe interessante voertuigen opgenomen in de expositie. Over de Colani van de Media Markt hebben jullie onlangs al iets kunnen lezen en zien. Deze blog gaat over een andere zwaar omgebouwde truck: de Deichkraft. Dit is een dragracer op basis van een zwaar transport trekker uit de Tweede Wereldoorlog! Een Diamond T 980 N20 6×4 uit 1942, uitgerust met dé ultieme tweetakt motor, de Detroit 6-71. Deze bijzondere dragracer doet de kwart mijl in net geen 38 seconden. Of dat snel is? Geen idee, maar spectaculair is het zeker!
Diamond T 980Diamond T 980Diamond T 980

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *