Dakar-auto’s van Jacky Ickx op Interclassics

Nadat in 2020 geen editie van de InterClassics in Brussel kon plaatsvinden, kon men in 2021 dit evenement wel organiseren. Een speciaal thema bij deze InterClassics was Jacky Ickx, een van de meest veelzijdigste coureurs uit België met successen in de Formule 1, Le Mans, maar ook in de Dakar-rally. In deze blog worden drie voertuigen uit de Dakargeschiedenis gepresenteerd. Zo is er de Citroën CX 2400 GTI uit 1981. Deze auto had geen vierwielaandrijving en viel uit. Het was de eerste keer dat Ickx meedeed aan de rally en kreeg de smaak te pakken. Hij wist de rally in 1983 te winnen met de Mercedes-Benz G Klasse en deze was gelukkig aanwezig. Er werd ook een Porsche 953 uit 1984, maar deze was van de winnaar van de rally van dat jaar, René Metge. Er is helaas geen kans meer om de InterClassics te bezoeken, daar deze in het weekend van 19 t/m 21 november 2021 plaats vond.

Tekst en foto’s Jan Clevering.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *