De tiende ‘levens van’ compilatieblog

Voor de ‘levens van’s die te mager zijn voor een eigen blogpost maar te leuk om te negeren.

DAF XF105De DAF XF105 met kenteken BX-PV-25 was eerst van BKF (foto Sem Beekers) met wagenparknummer 329. Op 1 januari 2020 werd BKF overgenomen door Schot Verticaal Transport. Anno 2021 is de truck overgespoten in de kleuren van dit bedrijf en is het wagenparknummer iets uitgebreid: 2329.
DAF XF105

Volvo FH 3rd genIn 2017 fotografeerde ik de Volvo FH 3rd gen met kenteken 72-BBT-6 van Crit Beulen bij de Goudreinet in Vuren, nog in stemmig zwart. November 2021 fotografeerde ik hem nog een keer, nu in Wanssum en in de eigen kleuren.
Volvo FH 3rd gen

Scania R500De Scania R500 van F. Roelofs is vrij duidelijk een ex-VSB truck.


Lex Meeder: “Deze beer is mei 2010 begonnen bij Vrijbloed uit Haarlem waar ik de hem aan het einde van een werkdag rustend op de werf op de foto heb gezet. Nu is deze beer in zijn tweede leven werkzaam bij Reinier Looij uit Middelharnis waar hij op vrijdag 19 november zelfs aan het einde van de werkweek nabij de rotonde N57/Zwartedijk nog hard aan het werk was om een hoop grond weg te knijperen.
Voor zijn tweede leven is de beer wel ontstaan van de zo karakteristieke Vrijbloed striping ook de rechterzijde van de cabine.”


Volvo FH 2nd genNa aflaap van een TKD in Barneveld fotografeerde ik de Volvo FH 2nd gen met kenteken BV-BN-17 van Besselsen uit diezelfde plaats. Op 21 september 2021 spotte ik de truck bij zijn nieuwe eigenaar, in Bratislava (Slowakije).
Volvo FH 2nd gen
Het toeval wil dat ik hem op 22 november 2022 nóg een keer spotte, nu in Tsjechië.

Scania R500Scania R500Pierius van Solkema spotte twee Scania R500’s van A.E. de Wit. Deze waren beide vroeger van Duopak. Met dank aan William Hamstra voor de tip.
Scania R500
Foto Marcel Filart.
Scania R500

DAF 85De DAF 85 met kenteken BG-ZH-90 begon zijn leven bij Robo-gas. Pierius van Solkemaspotte hem bij een amusements-ondernemer. Met dank aan William Hamstra voor de tip.
DAF 85

Volvo FH 4th genDe Volvo FH 4th gen met kenteken 47-BBX-4 begon zijn leven bij Wigchers. Pierius van Solkema spotte hem bij de eigenaar anno 2022: Klaas Postma Klussenbedrijf. Met dank aan Lucas Ensing voor de tip en de foto it de Wigchers-tijd.
Volvo FH 4th gen

Scania R490De Scania R490 van KTB begon haar leven bij Lubbers.

Scania R410De Scania R410 met kenteken 21-BSF-7 is na een leven in Duitsland via Kleyn Trucks naar Klaas Westra gegaan.
Scania R410

Iveco DailyToen A.T. Vellema door KTF over werd genomen ging de Iveco Daily mee. Inmiddels staat hij in de kleuren van het Harlinger bedrijf. Met dank aan Jelmer Bremer voor de foto in Vellema kleuren.
Iveco Daily


Leon Tingen had een mooie tip, compleet met zelfgemaakte foto’s. De Volvo FH die eerst van De Vries was, is nu van Koers.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 576 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *