Marco Havers bij open dag MCS Meppel 2022

Bij talloze bedrijven in Meppel gingen afgelopen zaterdag de deuren open voor publiek, dit in kader van de Open Bedrijvendag Drenthe 2022.

Dit jaar stond de Open Bedrijvendag in het teken van het thema “How it’s done”. Meppeler bedrijven lieten niet alleen zien hóe zij werken, maar laten het de bezoeker óók doen, ervaren. Het was dé kans voor leerlingen, studenten en werkzoekenden om bedrijven te leren kennen. Veel van de bedrijven kennen de mensen wel van naam maar niet hoe bv het productieproces gaat of hoe men te werk gaat om de goederen van A naar B te krijgen.

Zo kon men 5 november ook bij de containerterminal in Meppel een kijkje nemen. Medewerkers stonden de bezoekers te woord over de werkzaamheden op de terminal. Op het immense terrein vol containers stonden twee grote heftrucks en een DAF van MCS. En voor de waaghalzen zonder hoogtevrees kon men een kijkje nemen op de grote overlaadkraan. In de cabine hoog boven de grond kon men ervaren hoe het nou is om de vele soorten containers op te pikken en te verzetten. De operator legde daarbij de werkwijze uit waar hij op moet letten en waar en hoe hij de containers op pakt en weer weg zet.

Op deze heldere dag kon men tevens mooie foto’s maken van de omgeving. Je bent nu toch eenmaal hoog boven de grond. Dus veel grepen de kans om dit ook te doen. De terminal in Meppel ligt aan het Meppelerdiep, op industrieterrein Oevers. MCS levert full service container logistics en combineert hierbij watertransport met wegtransport en op- en overslag.

Deze dag gemist? Elk jaar vindt op de eerste zaterdag van november de Open Bedrijvendag Drenthe plaats. Tot volgend jaar!

Tekst en beeld Marco Havers. Zijn verslag over de open dag bij Hiab kun je hier vinden.

One Response

  1. Lucas Ensing 9 november 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *