Zebra op reis, dag 6: Bratislava (SK) – Budapest (H)

Vanochtend, 24 november 2022, wakker geworden in Bratislava. Een stad die ik vorig jaar uitgebreid verkend heb, dus al vroeg door naar Budapest, de stad waar ik vorig jaar alleen het gemeentelijke afvalbedrijf bekeken heb. Bewust geen Autobahnvignet voor Hongarije gekocht, lekker binnendoor. Van Mike van Stein kreeg ik de tip over een collectie brandweervoertuigen. Daar aangekomen zag ik een deur van de brandweerkazerne er naast half open staan. RÁBA achter de deur, brandweerman er voor. Gevraagd of de RÁBA op de foto mocht. Dat mocht. Of ik de rest van de kazerne ook wilde zien. JA!!!! En de historische collectie ook dus. De polo die ik van deze bijzonder vriendelijke man heb gekregen zal ik vaak dragen! Tot slot naar InterContinental Budapest gereden. Nu eens niet het goedkoopste hotel uitgekozen, maar eens lekker uitgepakt met luxe. VIP behandeling er bij gekocht ook. Midden in de stad, aan de Donau. Soms moet je jezelf verwennen.

Uitzicht hotel Bratislava.


In Velký Meder viel ik met de neus in de boter. Ik reed achter de kerstboom aan het dorp in. De LIAZ met kraan stond al klaar om hem centraal neer te zetten. Het eigen artikel met meer foto’s van dit gebeuren kun je hier vinden (link opent in nieuw tabblad).Poah! Armpjes over elkaar, de trekker doet het werk wel.

Vanuit Slowakije kun je het Hongaarse briefje van 10.000 al zien.

Daewoo-FSO!

Multicar.


Zelfde grens als vorig jaar.

Heeeel klein deel van de foto’s bij de brandweerkazerne. Dit wordt een ongelooflijk mooi artikel lieve lezer, dat beloof ik.


Opvallend veel moderne Lada’s in Hongarije.
Beetje sightseeing in Budapest.

Nieuwe Hongaarse kentekens zijn stom.

Voor een kamer met uitzicht op de Donau had ik nog een paar tientjes meer moeten betalen. Dan had ik deze foto niet kunnen maken.

De oude kentekenreeks was soms ook KUT.Het hotel waar ik zit.

Na het typen van dit artikel ga ik nog even de stad in het donker bekijken. En morgenochtend dan bij daglicht. De rest van morgen? GEEN idee. In ieder geval niet nog een nacht in dit hotel, dan gaat mijn budget er wel héél rap doorheen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *