Met een Dacia Duster door de Sahara

Tijdens de Morocco Desert Challenge 2023 huurden Robert Baarda en ondergetekende een (overigens tweewiel aangedreven) Dacia Duster. Gebouwd in Marokko dus perfect voor de lokale omstandigheden. En met de sponsorstickers en startnummer van de rally en onze rallytrucks magneetplaten er op lijkt het nog leuk ook! We hebben er erg veel plezier van gehad.

Nog maagdelijk zonder stickers.

Dat duurde natuurlijk niet lang. Met behulp van de mannen van Van Velsen zaten die er snel op. Niet alleen omdat het er tof uit ziet, maar vooral ook omdat we dan gewoon door konden rijden bij de vele politiecontroles onderweg. Van de mensen die in een huurauto zónder stickers reden hoorden we op dat vlak hele andere verhalen.


Voor het hotel in Agadir.


Dashboardkastje is ideaal als broodtrommel met ingebouwde rooster! (We hadden beter gewoon de autopapieren daar kunnen stoppen, maar dat is een ander verhaal…)

IEMAND (lees: ik) had het nogal heet bij 45+ graden de hele dag en ging in de auto zitten met de airco aan en de motor uit. Niet slim. Volgende dag startte die dus niet meer.


Eimbert Timmermans in zijn team to the rescue!

Tip van Robert: als je auto aan wordt geduwd, haal dan je Duster van de handrem af.

We bivakkeerden bij Van Velsen.


Opruimen na de finish, het startnummer ivm de vele controles pas op het vliegveld van Fez van de auto gehaald

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *