Afgesleept vanaf de A6

Meerdaagse reizen met een SLK zijn me blijkbaar niet gegund. Een uurtje is dan de max. Verloor ik mijn vorige SLK op knooppunt Hattumerbroek, mijn huidige SLK had er afgelopen donderdag vlak voor Lelystad geen zin meer in. Ik was onderweg naar werk, maar zou vanuit daar naar mijn vriendin in Den Bosch om van daar uit naar DAF in Eindhoven (daarover later meer) en rallytrucks in Markelo (daarover later meer) te gaan.

Terwijl ik keurig op de cruisecontrol richting Vuren pruttelde besloot ik bij het 600 meter bord dat parkeerplaats Rivierduin aankondigde, tussen de Ketelbrug en Lelystad-Noord, dat ik er daar af zou gaan om de bomen even water te geven. Op datzelfde moment besloot de auto dat die er geen zin meer in had, met uitrollen helaas nét de parkeerplaats niet gehaald. Had ik nu maar niet keurig 100 gereden, dan had ik hem wel gehaald. Direct uitgestapt en de wegenwacht gebeld natuurlijk, maar al vóór ik de wegenwacht aan de lijn had was er een bijzonder vriendelijke en behulpzame vrouw van Rijkswaterstaat bij me. Die beveiligde me en samen zetten we de auto wat veiliger neer. Delta berging was gelukkig ook snel ter plekke, gelukkig wordt die niet per kilometer betaald want een kortere rit naar de parkeerplaats kan niet. Daar in veiligheid op de wegenwacht gewacht, die óók al vrij vlot ter plekke waren. Vanaf daar ging het echter minder vlot. De auto werd uitvoerig onderzocht, waarbij de complimenten voor de zeer goede staat van de auto ondanks de hoge kilometerstand vanaf hier graag door worden gegeven aan de vorige eigenaars, die er net zo goed op pasten als ik nu. Na een uur puzzelen kwamen de heren tot de conclusie dat het de brandstofpomp is die er geen zin meer in heeft. An sich een klein probleem, ware het niet dat die bij de SLK achter de stoelen zit. En daar zit ook het klapdak… Dat is geen reparatie die langs de weg gedaan kan worden, net als dat de noodgreep ‘geef er een flinke klap op dan doet hij het weer’ geen optie is. Vervolgens wachten op de volgende Daily van Delta. Bij Delta in Lelystad een huurauto gekregen (goedkoper dan een taxi doordat deze van ANWB zelf zijn), daar mee naar huis gereden en die auto direct ingeleverd bij BCF in Leeuwarden. Maar thuis gaan werken en ’s avonds alsnog met de Saab naar mijn vriendin gegaan. De SLK staat nu bij Laas Douma ter reparatie, hopelijk is die snel weer onderweg, want bah, wat een ellende.

Gelukkig alleen maar vriendelijke mensen deze dag. Met als absolute topper de Rijkswaterstaat-mevrouw, maar ook de mensen van Delta, de wegenwachters en de collega’s van Kleyn hebben er voor gezorgd dat ik de dag toch heb overleefd.Ik was niet de enige met pech.

Wel weer een auto bij kunnen schrijven op het lijstje van voertuigen die ik bestuurd heb.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *