Van Winterswijkse mensenambulance tot Utrechter dierenambulance?


De anonieme Utrechter busjesfotograaf, die ook regelmatig in de wekelijkse ‘Binnengekomen Berichten‘ blog voorbij komt, fotografeerde deze dierenambulance in haar ‘hometown’. Hij was een tijdje van de radar verdwenen, maar nu weer terug op zijn trouwe plek! Bijzonder dat hij uiterlijk niet direct als dierenambulance te herkennen is, maar een origineel jaren ’80 ambulance uiterlijk is natuurlijk wél heerlijk nostalgisch. Net als de heerlijke V8 roffel onder de motorkap vandaan natuurlijk.

Mijn persoonlijke vermoeden is dan ook dat hij wellicht niet in wordt gezet als dierenambulance, maar dat iemand bij die organisatie simpelweg liefhebber is. Hij wordt ook niet voor niets vaak bij truckruns en 112-evenementen gesignaleerd natuurlijk. Nu kan ik natuurlijk de dierenambulance in Utrecht bellen, maar als ik jullie als trouwe (of incidentele, maar die zijn nu waarschijnlijk al boos afgehaakt want hoe DURF ik te beweren dat het een dierenambulance is) lezers vraag hoe het precies zit is dat natuurlijk goed voor de interactie en het algoritme. Dat ik een pleurishekel aan bellen heb is uiteraard geheel ongerelateerd *kuch*.

De Chevrolet Chevy Van 80 met De Vries opbouw is begin 1988 nieuw bij DAGO Winterswijk in dienst gekomen. DAGO is een autobedrijf (dealer van de Volkswagen groep) in de Achterhoek, met destijds ook een particuliere ambulancedienst. In de jaren ’90 ging hij naar het Rode Kruis, wel nog steeds in Winterswijk. In het eerste decennium van deze eeuw werd hij ook daar afgestoten. Daarna is hij op diverse plekken te koop aangeboden, uiteindelijk was het De Graaff in Waalwijk die hem in 2012 aan de huidige eigenaar verkocht.

In de loop van de tijd is hij zijn originele zwaaibalk ‘verloren’, deze staat ongetwijfeld bij een verzamelaar op zolder. In plaats daarvan staan er nu twee omgekeerde emmers Federal Signal CJ284 zwaailampen op het dak

Met dank aan bos-fahrzeuge.info en AmbuMedia voor de informatie.

Meer Chevrolets of ambulances zien? Dan even op de betreffende woorden klikken, tikken, likken, mikken of wat je apparaat ook maar het fijnst vindt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *