Het BuzzyBeeForum bestaat niet meer


Op 11 april 2003 richtte ik samen met mijn toenmalige vriendin BuzzyBeeForum op. De geschiedenis van de beginperiode kun je lezen in het artikel over tien jaar BuzzyBeeForum. Daarna is het een en ander gebeurd, ik was zelf nog wel actief op de site, maar sinds 2014 niet meer als vrijwilliger binnen het beheerteam. Graag had ik nu gepost dat BuzzyBee vandaag 21 jaar oud was geworden, maar helaas, eind 2023 is de site offline gegaan. Dit postte Harm Adams, na het overlijden van Johannes Alserda de laatste overgebleven actieve beheerder, op 23 februari 2024 op de facebookpagina van BuzzyBee:

Die vier ‘Truck van het Jaar’ winnaars tot dan toe op het tien jaar BuzzyBeeForum feest


“Hallo BuzzyBee bezoekers en gebruikers. Zoals jullie vast gemerkt hebben is de site al een tijd niet bereikbaar. Helaas is sinds een omstelling bij de provider de service achter de schermen niet meer zoals vroeger, waardoor het onderhoud nagenoeg onmogelijk geworden is. Een vervangende server vinden is helaas ook niet makkelijk.
Tevens liep het forum al een tijdje op een verouderde software. Een update was alleen mogelijk geweest in combinatie met het verliezen van het uiterlijk van de buzzybee, dus terug naar een standaard layout van het PHP-forum wat wij gebruiken.
Het resultaat van deze problemen is dat het buzzybeeforum dus helaas niet weer online zal komen.
Ik dank iedereen die ons in al die jaren heeft ondersteund en met informatie heeft voorzien!”


Persoonlijk vind ik het heel jammer dat de site verdwenen is. Ik had er letterlijk honderdduizenden foto’s staan. De meeste van mijn bedrijfswagenfoto’s staan inmiddels op truckfan.nl, maar mijn archief van personenwagensfoto’s en andere leuke of gekke dingen stond gewoon nog op buzzybee, samen met een schat aan informatie. Ook de lijst met alle voertuigen waar ik in heb gereden, compleet met foto’s, stond op de site en is nu dus weg, om nog maar een voorbeeld te noemen. Helaas, niets aan te doen. Dan nog maar wat herinneringen ophalen met foto’s. Mijn absolute hoogtepunt was het 10 jaar BuzzyBeeForum evenement bij Broshuis, maar een nog veel mooier gevolg van BuzzyBee zijn natuurlijk de beide huwelijken tussen mensen die elkaar via de site kennen. Ook noemenswaardig was dat we de fora van Transmobiel en Lada Club Nederland mochten hosten. Hoe dan ook, het waren 20 jaar met een paar dieptepunten, maar vooral veel hoogtepunten. Met veel mensen van BuzzyBee ben ik nu al 20 jaar of langer bevriend. Ik sluit me dus volledig aan bij Harm, iedereen heel erg bedankt die aan de site bij heeft gedragen!

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

De grille met bestickering die Marco Donk in 2013 als verrassing voor mij op zijn racetruck had staat nog steeds in mijn tuin!


Foto Vincent Smit. Vincent: “Dit was bij Wouter zijn vakantiebaantje in die tijd. (2014)
Dat ik dat jaar een trike huurde kon ik ‘m daar voor 1 nacht stallen.
Meteen maar een sticker plaatsen. Wouter heeft nog steeds contact met die man.”


Foto Vincent Smit


In de Transmobiel, foto Frank Raaphorst.


In de Stentor, foto Gerrit Wermink.


Op het jubileumfeest in Kampen. Hanna en Arjane hielpen die dag mee en poseerden op mijn verzoek bij Marco Donk zijn racetruck.


Jarenlang liep ik rond met BuzzyBee polo en pet aan mijn lijf.


Op de autocross van Hallum kon ik Pieter Jonker de beker voor BuzzyBee truck van het jaar (ik meen van 2011) overhandigen. Foto Martine de Jong.


We hebben een paar jaar met een clubje van BuzzyBee bij de intocht van het Truckstar Festival gezeten, na de tijd dan samen uit eten bij Van der Valk.Foto Hanna Laun.BuzzyBee Puzzelrit 2011


Donateursuitje 2011, rondvaart door de grachten van Naarden.

Tot slot nog een reeks foto’s van het 10 jaar jubileumfeest.Één van de dingen die ik op Buzzybee het leukst vond was de Eindejaarsquiz. Die organiseer ik dit jaar weer, maar nu voor deze website. Zorg dus dat je vanaf 20 december een paar dagen tijd hebt als je prijzen wilt winnen, want hij wordt net als op BuzzyBee érg moeilijk.

Voel je vooral vrij om in het reactieveld hier onder je fijnste BuzzyBee-herinneringen nog eens op te halen.

8 Comments

  1. Wiljan Derks 11 april 2024 Reply
  2. Paul 11 april 2024 Reply
  3. Lucas Ensing 11 april 2024 Reply
  4. René Henkes 11 april 2024 Reply
  5. Jos Gijsbers 11 april 2024 Reply
  6. Eelke-Hendrik 11 april 2024 Reply
  7. Roy 15 april 2024 Reply
    • Alex Miedema 15 april 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *