Naam M.S. de Vries verdwijnt bij verhuizing


De Friese Volvo- en Renault bedrijfswagendealer, M.S. de Vries met vestigingen in Beetgum en Heerenveen is regelmatig in het nieuws de laatste tijd. Eerst met de overname door Van der Linden van Sprankhuizen, later met het nieuws dat vestiging Beetgum naar Leeuwarden verhuist. Nu bij deze nieuwe vestiging afgelopen week de reclame is geplaatst, blijkt ineens nog een ander nieuwtje: de naam M.S. de Vries maakt plaats voor die van het moederbedrijf. Heel begrijpelijk en volledig in de lijn der verwachting, maar toch jammer dat een bekende naam nu na 111 (!) jaar verdwijnt: Marten Sjoerds de Vries startte op 27 mei 1909 als zelfstandig loonwerker zijn bedrijf, met een blind paard en een ploeg. Sinds 1964 was men Volvo dealer. In 2015 kwam Renault daar bij en veranderde de naam al van M.S. De Vries en Zonen naar M.S. de Vries & Company BV, toen het failliete Jager uit Sint Johannesga in het bedrijf werd geïntegreerd. In het verleden is men onder andere ook dealer van Mitsubishi Fuso en Terberg geweest.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *