Vakantie 2021 dag 10: Leipzig (D) – Koarnjum (NL)

Stiekem word ik op zondag 26 september 2021 helemaal niet wakker in Leipzig… Het hotel, wat vlak langs de Autobahn staat, héét wel Mercure Leipzig, maar staat in het minder bekende Halle. Ach, laat ik ook maar Leipzig aanhouden, dat is toch wat bekender. Voordeel is dat ik wat dichter bij Wolfsburg ben: slechts anderhalf uur rijden tot het VW museum. Als ik geen tussenstops had gemaakt dan, Feitse Ebus tipte me dat op Raststätten Plötzetal en Börde vaak zwaar transport combinaties opgesteld staan. Ik werd alles behalve teleurgesteld. In Wolfsburg was het plan eerst ook naar het Zeithaus in de Autostad te gaan, maar dat was me toch wat te veel prikkels met parkeren en zoeken op het immense en onduidelijk bewegwijzerde terrein daar. Ach, des te eerder zie ik mijn vrouw weer! Voor ik vol gas naar huis ga, rijd ik nog wel even langs Circus Belly (zonder Wien), die in de stad staan.

Dit keer geen onderschriften bij de trucks en zo, ik ben ontzettend moe en het meeste kennen jullie toch wel. Mocht je er alsnog niet uit komen, op truckfan.nl staan ze keurig op merk en type gerangschikt en als het even kan met de eigenaar getagt.

Uitzicht uit mijn hotelraam. Zielig setje wieken eigenlijk, meer dan een veredeld tuin-ornament is het niet. Maar ach het bad was fijn, ze zitten direct langs de snelweg en ik heb goed geslapen, daar gaat het om.


IFA W50’s. Niet gaan vertellen welke meeting ik gemist heb svp… Zalig zijn de onwetenden.

Duitse AB.


De oude Duitse binnengrens tel ik niet mee als grensovergang.


Erg interessant, het museum van VW in Wolfsburg. Zeker een bezoek waard, eigen blog volgt.

Straatbeeld in Wolfsburg blijft geniaal, 80% VW, 15% andere VAG merken.


Circus Belly.


Als echte barre gaander over de 402 gereden.

Dan ben je ineens weer in Nederland tussen de Gerda’s met caravans, fietsendragers en caravans met fietsendragers..

Ook hier wil ik níet weten welke meeting ik gemist heb.

Dit bord betekent (bijna) thuis.

De statistieken: negen landen (ik ben keurig om Tsjechië heen gereden), negentien keer een bestaande grens over (zonder ook maar één keer te hoeven stoppen, lang leve Schengen en Euro!), negen automusea, vier blije quizwinnaars, 2.865 foto’s en 5.667 kilometer gereden. Wanneer mag ik weer?

Een overzicht van de vorige delen:
Dag 1: Koarnjum (NL) – Sinsheim (D)
Dag 2: Sinsheim (D) – Dornbirn (A)
Dag 3: Dornbirn (A) – CH – FL – Innsbruck (A)
Dag 4: Innsbruck (A) – I – D – Bratislava (SK)
Dag 5: Bratislava (SK)
Dag 6: Bratislava (SK) – Budapest (H) – Bratislava (SK)
Dag 7: Bratislava (SK) – Piešťany (SK) – Bratislava (SK)
Dag 8: Bratislava (SK) – Miskolc (H)
Dag 9: Miskolc (H) – SK -PL – Leipzig (D)
Dag 10: Leipzig (D) – Koarnjum (NL)

One Response

  1. Jan Clevering 6 oktober 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *